Presentation av gruppen

SimonSimon är en 17-årig pojke som går i den väldigt grymma klassen EC10 här på Österlengymnasiet. Simon är lite av en livsnjutare som gärna tar allting som det kommer. Och alla som känner Simon skulle nog säga att han är i sitt esse efter en 75a. Med dessa ord verkar Simon vara en hivens kille, men det finns en mörk sida också på honom. Han tjatar väldigt ofta om att han behöver ”lassa” som vi skåningar skulle säga, vilket kan vara en väldigt unik erfarenhet att uppleva. ( Don’t try this at home.)

AdamAdam är en engagerad pojk som går i min klass här på Österlengymnasiet, alltså Ec10. Han bor i en egen lägenhet här i Simrishamn och trivs bra med det. Longboard är ett av hans största intressen, även boxning är ett stort intresse. Han är en väldigt trevlig kille med båda fötterna på jorden.

LinusLinus skejtar och sjunger som en ängel. Han skejtar mest på sommaren eftersom på vintern är det kallt. Han går i EC10 där han sköter sig. Linus älskar att lyssna på musik. Han valde att bli elektriker för att bli rik, tjäna pengar och bli rikare. Det går mycket bra för honom på linjen som han har valt, alla lärare tycker om honom.

MikaelMikael går på EC10 på Österlengymnasiet. Han målar staket till låga priser, även väggar. Han är väldigt engagerad av sitt jobb och skolan som han är ganska duktig i. Detta är en väldigt glad och positiv person som alltid går runt med ett leende på läpparna!

EmilEmil, går Ec10 andra ring. Han valde det programmet för att han inte visste vad som komma skall. Emils intresse är handboll och gym, som han tränar varje vecka. Men om man får säga sitt hade han nog passat bättre som boxare. Emil brukar vara uppåt och glad, om han blir irriterad så kan man säga att det hettar till. Så om ni ser honom med huvudet ner eller sparkar på småsten då han vandrar på stan, borde ni se till att han har en fri väg! Emil är en bra kompis och dessa tillfällen är sällsynta.

OscarOscar går i EC10 och han valde el-programmet för att han inte orkade gå samhälle. Han gillar att spela tennis för att han tycker det är kul. Oscar bor i Spjutstorp men han vill flytta till Holland.

***

JoelJoel bor på Österlen, har nyss fyllt 18 år och går Handelsprogrammet, men ibland funderar han på om han inte hellre hade velat gå på Hotell- och restaurangprogrammet. Han är nämligen duktig på att laga mat. När han får lite tid över simmar han gärna och ibland så kan det bli en runda på gymmet eller en tur med cykeln eller moppen. Drömmen är att ha en egen restaurang i New York. Där skulle han servera American Platter och annan amerikansk mat.

saraSara är en tjej från Borrby city. Hon är en sjutton årig tjej och studerar Handelsprogramet på Österlengymnasiet. Just nu vet hon inte till hundra procent vad hon vill göra efter gymnasiet men hon funderar på att arbeta i en hästsportsbutik. På fritiden spenderar hon mycket av sin tid i stallet med sin häst men umgås även med vänner och familj. Hon bor tillsammans med sin mamma, pappa och sin bror i ett hus.

angelicaAngelica heter hon, men i skolan kallas hon Gibban. Hon är en toppentjej på snart 18 vårar. Hon bor i ett hus i Simrislund tillsammans med sin mamma, pappa och självfallet sin älskade katt, Mirre. Hon studerar Handelsprogramet på Österlengymnasiet för att undvika att pendla. Efter gymnasiet vet Angelica inte till hundra procent vad hon vill göra. Men ett alternativ är att börja arbeta med barn. På hennes fritid spenderar hon mycket tid med sina nära och kära även dans hinner hon med. Efter skoltid hjälper hon även till med ”plask & lek” på Österlensim.

EbbaEbba är en glad och positiv tjej på 17 somrar. Hon läser handel på Österlengymnasiet och trivs bra i klassen efter sitt byte från samhälle där hon vantrivdes. Hon är inte den som tycker om att pendla och tycker det är skönt att ta röda faran till skolan. På Ebbas fritid rider hon, dansar och umgås med kompisar. Ebbas dåliga gener från sina förfäder är hennes morgonhumör men annars är hon en söt och sprudlig liten flicka.

Andreas är en 20-årig kille som går Handelsprogrammet på Österlengymnasiet i lilla Simrishamn. Hans intressen är bilar och hockey, tyvärr har han aldrig haft chansen själv att börja spela hockey p.g.a att det inte finns några ställen att träna på i närheten av Simrishamn. Han följer NHL så gott som det går, men även där är möjligheterna små då det sänds på natten i Sverige.

albinaAlbina är en 17 årig tjej. Hon bor tillsammans med sin mamma, pappa och sina 2 storebröder i ett radhus i Gärsnäs. Hon studerar Handelsprogramet på Österlengymnasiet och efter gymnasiet funderar hon på att läsa vidare eller börja arbeta i en klädesbutik. På fritiden umgås hon med sina vänner och sin familj och pluggar.

josefineJosefine även kallad för Josse är en glad och gó tjej på 17 bast. Josefine går på Österlengymnasiet på linjen Handel. Hon valde att gå i Simrishamn efter som att hon ville kunna ta sig till skolan på antingen hennes fräcka moppe eller sin cykel då hon bor i Simrislund. De roligaste ämnena hon vet är handelsämnena och de tråkigaste tycker hon är Matte eller NO.
Efter skolan vill Josse åka utomlands och jobba i något år, helst som reseledare eller bartender. Hennes intresse är att umgås med sina vänner, festa, spinna, rida och umgås med sin familj, detta gör hon även på sin fritid. På sommaren så jobbar hon på sin morfars företag ICA i Simrishamn.
Om hon fick välja en sak att göra på en helg så skulle det vara at få festa med sina vänner. Men som för många andra får hon oftast i sig lite för mycket och det blir en väldigt snurrig kväll för Josefine.
Annars är hon en glad, rolig, sprallig och pålitlig tjej, men som har en väldigt kort stubin och tänder oftast till snabbt. Hon är även en envis tjej men det får man stå ut med.

sabinaSabina är tjej på snart 18 vårar. Hon bor tillsammans med sin pappa, storasyster och två hundar i en lägenhet i Simrishamn. Hon studerade Handelsprogramet med inriktning turism på Österport i Ystad i den första gymnasieperioden. Men byte senare till Handelsprogrammet på Österlengymnasiet för att slippa pendlingen. När hon har tagit studenten funderar hon på att läsa vidare på en förskoleutbildning, men har även funderat på att söka jobb inom barn eller något handelsinriktat. På hennes fritid håller hon mycket på med sport. Hon spelar fotboll och rider men spenderar även mycket tid med sin familj och sina vänner.

EmelyEmely är en 17 årig tjej som går handelsprogrammet på Österlengymnasiet. På Emelys fritid så älskar hon att festa och rida, det är hennes stora passion. Emely har två hästar, eftersom det tar mycket av hennes fritid så får hon mycket hjälp av sin far.
Emely kommer från Brantevik där hon bor med sin familj, men när hon blir äldre så vill hon gärna bo i en stad. Helst med en grabb eller två! Efter skolan så skulle Emely vilja ta en bartenderutbildning, så hon vet vad hon ska dricka och inte ska dricka.

annieAnnie är en 17årig tös som går handelsprogrammet på Österlengymnasiet. Hon är 17år och fyller år i december. Hon valde handelsprogrammet för att det verkade vara en intressant linje. Hon är väldigt nöjd med sitt val. Efter gymnasiet har Annie tänkt resa för att njuta av livet eller så ska hon ta tag i sitt liv och börja jobba.
Annie bor mitt ute på landet tillsammans med hennes familj. På helgerna är det bara en sak som gäller och det är ”fullt ös medvetslös”. Antingen ger hon allt på fotbollsplanen, eller så dansar hon på baren. Fotbollen och partylivet har alltså en stor betydelse i hennes liv.

HannahHannah med H, precis som i filmen, är 17 år och går Handel & administrationsprogramet på Österlengymnasiet. Detta valde hon eftersom hon inte orkar pendla och Handelsprogrammet verkade som en bra utbildning tyckte hon. På fritiden umgås hon med nära och kära och jobbar även som diskare på Pedersens vilket hon tycker är kanonkul!
Hannah är rolig och rätt snygg, däremot har hon väldigt kort stubin. Det viktigaste i livet tycker Hannah är att ge alla en andra chans, ”om du får en chans, ge den till någon annan” är hennes motto.

sandraSandra som kallas Santa av sina närmsta vänner. Hon är 17 år och längtar tills hon fyller 18. Hon går på handelsprogrammet i Simrishamn, hon prövade på att gå på Bollerups Naturbruksgymnasium med inriktning samhälle/häst. Där hon inte trivdes alls skolan var svår med mycket läxor. Hon valde gymnasiet i Simrishamn eftersom hon snabbt blir rastlös så ville inte pendla dessutom ville hon vara nära sitt hem.
När hon går ut skolan ska hon börja jobba och tjäna ihop lite pengar och sedan läsa vidare.
Som person är Sandra som är snäll, glad och ett mycket bra sinne för humor, hon är även väldigt omtänksam med ett lugnt sinne. Hon har alltså väldigt många bra sidor men det finns ett fåtal sämre sidor, hon blir väldigt lätt svartsjuk. Det bästa hon vet är att festa med sina vänner men även ta det lugnt och kolla film med sina vänner!

Här kan du läsa vad EC10 och HP10 rekommenderar:  http://echp10.skolbloggen.se/2012/01/15/rekommendera-nagot/.