Presentera en kurskamrat

Day 14 - Visual Representation of a Reading ListUppgift: Presentera en kurskamrat med hjälp av text och bild.

Medium: Presentationerna kommer att ligga på vår kursblogg. Teenagers playing soccer in the rain

Mottagare: Läsare är framför allt era kurskamrater och er lärare, men bloggen är öppen för allmänheten så presentationerna kan läsas även av andra intresserade (till exempel kompisar, föräldrar, syskon …)

Syfte: Kul att lära känna varandra lite bättre, samtidigt som vi ger en bild av vilka elever som väljer att gå Handelsprogrammet respektive Elprogrammet. fish_for_life

Fundera över vad som är intressant att veta om er och hur vi ska hantera namnuppgifter och bilder.

Tips: skriv positivt, personligt men inte privat och ta upp någon eller några intressanta detaljer. Titta gärna på bloggens Exempelsida (som jag inte tagit bort än eftersom den är ett bra exempel på saker man kan ta upp i en presentation). Denna sida kommer sedan att ersättas med en sida med era presentationer.

Bloggen är inte registrerad på någon sökmotor, men materialet är öppet för allmänheten om de vet var de ska leta.

12 Responses to “Presentera en kurskamrat”

 1.   Simon
  januari 12th, 2012 | 01:40       

  Adam är en engagerad pojk som går i min klass här på Österlengymnasiet, alltså Ec10. Han bor i en egen lägenhet här i Simrishamn och trivs bra med det. Longboard är ett av hans största intressen, även boxning är ett stort intresse. Han är en väldigt trevlig kille med båda fötterna på jorden.

 2.   Adam
  januari 12th, 2012 | 01:43       

  Emil, går Ec10 andra ring. Han valde det programmet för att han inte visste vad som komma skall. Emils intresse är handboll och gym, som han tränar varje vecka. Men om man får säga sitt hade han nog passat bättre som boxare. Emil brukar vara uppåt och glad, om han blir irriterad så kan man säga att det hettar till. Så om ni ser honom med huvudet ner eller sparkar på småsten då han vandrar på stan, borde ni se till att han har en fri väg! Emil är en bra kompis och dessa tillfällen är sällsynta.

 3. januari 12th, 2012 | 01:45       

  Simon är en 17-årig pojke som går i den väldigt grymma klassen EC10 här på Österlengymnasiet. Simon är lite av en livsnjutare som gärna tar allting som det kommer. Och alla som känner Simon skulle nog säga att han är i sitt esse efter en 75a. Med dessa ord verkar Simon vara en hivens kille, men det finns en mörk sida också på honom. Han tjatar väldigt ofta om att han behöver ”lassa” som vi skåningar skulle säga, vilket kan vara en väldigt unik erfarenhet att uppleva. ( Don’t try this at home) Han anser också sitt skägg vara en pussy magnet, alltså en kattunge magnet.

 4.   cwaste
  januari 12th, 2012 | 01:48       

  Joel bor på Österlen, har nyss fyllt 18 år och går Handelsprogrammet, men ibland funderar han på om han inte hellre hade velat gå på Hotell- och restaurangprogrammet. Han är nämligen duktig på att laga mat. När han får lite tid över simmar han gärna och ibland så kan det bli en runda på gymmet eller en tur med cykeln eller moppen. Drömmen är att ha en egen restaurang i New York. Där skulle han servera American Platter och annan amerikansk mat.

 5.   Sandra
  januari 12th, 2012 | 02:22       

  Josefine även kallad för Josse är en glad och gó tjej på 17 bast. Josefine går på Österlengymnasiet på linjen Handel. Hon valde att gå i Simrishamn efter som att hon ville kunna ta sig till skolan på antingen hennes fräcka moppe eller sin cykel då hon bor i Simrislund. De roligaste ämnena hon vet är handelsämnena och de tråkigaste tycker hon är Matte eller No.
  Efter skolan vill Josse åka utomlands och jobba i något år, helst som reseledare eller bartender. Hennes intresse är att umgås med sina vänner, festa, spinna, rida och umgås med sin familj, detta gör hon även på sin fritid.
  På sommaren så jobbar hon på sin morfars företag ICA i Simrishamn.
  Om hon fick välja en sak att göra på en helg så skulle det vara at få festa med sina vänner. Men som för många andra får hon oftast i sig lite för mycket och det blir en väldigt snurrig kväll för Josefine.
  Annars är hon en glad, rolig, sprallig och pålitlig tjej men som har en väldigt kort stubin och tänder oftast till snabbt. Hon är även en envis tjej men det får man stå ut med./Sandra

 6.   Emely
  januari 16th, 2012 | 08:39       

  Annie är en 17årig tös som går handelsprogrammet på Österlengymnasiet. Hon är 17år och fyller år i december. Hon valde handelsprogrammet för att det verkade vara en intressant linje. Hon är väldigt nöjd med sitt val.
  Efter gymnasiet har Annie tänkt resa för att njuta av livet eller så ska hon ta tag i sitt liv och börja jobba.
  Annie bor mitt ute på landet tillsammans med hennes familj.
  På helgerna är det bara en sak som gäller och det är ”fullt ös medvetslös”. Antingen ger hon allt på fotbollsplanen, eller så dansar hon på baren. Fotbollen och partylivet har alltså en stor betydelse i hennes liv.

 7.   Sabina
  januari 16th, 2012 | 08:53       

  Angelica heter hon, men i skolan kallas hon Gibban. Hon är en toppen tjej på snart 18 vårar. Hon bor i ett hus i Simrislund tillsammans med sin mamma, pappa och självfallet sin älskade katt, Mirre. Hon studerar Handelsprogramet på Österlengymnasiet för att undvika att pendla. Efter gymnasiet vet Angelica inte till hundra procent vad hon vill göra. Men ett alternativ är att börja arbeta med barn. På hennes fritid spenderar hon mycket tid med sina nära och kära även dans hinner hon med. Efter skoltid hjälper hon även till med ”plask & lek” på Österlensim.

 8.   Sara
  januari 16th, 2012 | 08:54       

  Albina är en 17 årig tjej. Hon bor tillsammans med sin mamma, pappa och sina 2 storebröder i ett radhus i Gärsnäs. Hon studerar Handelsprogramet på Österlengymnasiet och efter gymnasiet funderar hon på att läsa vidare eller börja arbeta i en klädesbutik. På fritiden umgås hon med sina vänner och sin familj och pluggar.

 9.   Angelica
  januari 16th, 2012 | 08:54       

  Sara är en tjej från Borrby city. Hon är en sjutton årig tjej och studerar Handelsprogramet på Österlengymnasiet. Just nu vet hon inte till hundra procent vad hon vill göra efter gymnasiet men hon funderar på att arbeta i en hästsportsbutik. På fritiden spenderar hon mycket av sin tid i stallet med sin häst men umgås även med vänner och familj. Hon bor tillsammans med sin mamma, pappa och sin bror i ett hus.

 10.   Albina
  januari 16th, 2012 | 08:55       

  Sabina är tjej på snart 18 vårar. Hon bor tillsammans med sin pappa, storasyster och två hundar i en lägenhet i Simrishamn. Hon stundera Handelsprogramet med inriktning turism på Österport i Ystad i den första gymnasieperioden. Men byte senare till Handelsprogramet på Österlengymnasiet för att slippa pendlingen. När hon har tagit studenten funderar hon på att läsa vidare på en förskole utbildning men har även funderat på att söka jobb inom barn eller något handelsinriktat. På hennes fritid håller hon mycket på med sport. Hon spelar fotboll och rider men spenderar även mycket tid med sin familj och sina vänner.

 11.   Andreas
  januari 16th, 2012 | 09:15       

  Andreas är en 20-årig kille som går Handelsprogrammet på Österlengymnasiet i lilla Simrishamn. Hans intressen är bilar och hockey, tyvärr har han aldrig haft chansen själv att börja spela hockey p.g.a att det inte finns några ställen att träna på i närheten av Simrishamn. Han följer NHL så gott som det går, men även där är möjligheterna små då det sänds på natten i Sverige.

 12.   albina angelica
  januari 30th, 2012 | 07:35       

  Näthatet är störst av unga säger Linnéa Jonjons
  Kräkande och elaka komentarer sprider sig anonymt. Bloggar, modebloggar, sportbloggar många av dom drabbas av näthat.
  Anonyma folk skriver elaka saker på MarcusBirro fotbollsblogg och om hans privata liv.
  Han försökte göra så ingen kan komentera men det gick inte. De fortsatte skriva och de började skicka mejl också.
  Marcus Birro sa till DN.se att han mådde dåligt av dom kommentarerna så det lede till att han stängde ner bloggen.
  Åke Pålshammar tror om man har det svårt hemma, jobbet så kan man ta ut sin aggression på internet där vart man kan vara anonym.
  Det är lätta att unga tjejer faller offer för detta på internet på grund av att dom är sårbara och påverkbara.
  Han tror att det är unga personer som ligger bakom de kränkande komentarer på nätet.
  Åke Pålshammar tror att det hade blivit bättre om man inte kunde vara anonym.